דף הבית
»
קרנות נאמנות

קרנות נאמנות

מידע נוסף בנושא קרנות נאמנות:

קרן נאמנות הוא שם ששומעים הרבה במדורים הכלכליים בטלוויזיה וברדיו, לכן אין ספק שזהו מושג המוכר לכולנו. אך למען האמת, רבים לא ממש יודעים במה מדובר ולכן לא לוקחים אותו כאופציה זמינה לטובת השקעה כלכלית, וחבל.

קרן הנאמנות היא בעצם גוף המחזיק כספי ציבור ומנהל אותם. הוא משקיע את הכסף במקומות מסוימים ומושך אותו משם בהתאם למצב השוק והניתוחים הספציפיים של מנהל הקרן – במטרה להשיג תשואה גבוהה עבור המשקיעים או במילים אחרות: רווחים.

קרן הנאמנות מורכבת בגדול משני חלקים- הראשון הוא מנהל הקרן אשר מבצע בפועל את הפעולות הוא זה שקונה ומוכר נכסים פיננסיים עם הכסף שהשקענו. החלק השני הוא הנאמן. מדובר בחברה אשר היא המחזיקה בפועל בנכסים הפיננסיים עבור הלקוחות ותפקידה הוא לפקח ולבקר את פעילות מנהל הקרן.

מה נותנת לנו ההשקעה בקרנות נאמנות?

קרן נאמנות מאפשרת לנו להחזיק בתיק השקעות בלי להיות טרודים במהלך כל היום בנוגע לכסף שלנו. העובדה שיש מי שמנהל ומשגיח על הכסף ועל ביצועיו במהלך היום משחררת אותנו לעשות דברים אחרים.

במקום לשבת כל היום מול מסך המחשב ולעקוב אחר ההשקעות שלנו על מנת לממש את הרווחים ברגע המתאים, נוכל לתת למומחים לעשות את זה. אם יש לנו קרן נאמנות, אנחנו יכולים להיות רגועים - סביר להניח שהכסף נמצא במקום טוב.

במה להתחשב בעת בחירת קרן נאמנות?

יש אינספור קרנות נאמנות בשוק, גם פרטיות וגם כאלו השייכות לבנקים הגדולים. להרבה מהן יש יתרונות וחסרונות כל אחת בדרכה הספציפית, וקשה מאוד לעיתים לבחור היכן אנו רוצים לשים את הכסף שלנו. בכדי לבצע החלטה שכזו נצטרך לבדוק קודם מספר דברים ולבצע כמה החלטות לפני בחירת קרן נאמנות.

בכדי לדעת היכן להשקיע את הכסף רצוי שנדע מהו הסיכון אותו אנו מוכנים לקחת. במקרים רבים, קרן נאמנות עם חשיפה גבוהה יותר לסיכונים, יכולה להניב לנו גם רווחים גדולים יותר בצורה משמעותית – חשוב להבין את היתרונות והחסרונות של העובדה הזו.

כמו כן, על מנת לבדוק כל קרן, נהוג להסתכל על ביצועי הקרן במגמה של כמה שנים אחורה ולראות את מדת רווחיותה. זכרו שמנהלי קרן משתנים ומדיניות הניהול משתנה גם היא לעיתים. לכן, חשוב לבדוק שמדיניות הניהול נשמרה בקרן בה אתם רוצים להשקיע ולהסתכל על מגמת רווחים כוללת של כל קרן נאמנות שאתם בוחנים.

נהוג לבדוק את רווחיות הקרן לפי שני מדדים עיקריים. המדד הראשון הוא סטיית התקן: כאשר נסתכל על פיזור הרווחים או ליתר דיוק על מנעד הרווחים הממוצע של ביצועי הקרן אל מול הביצועים בפועל, נוכל לראות את סטיית התקן. מה שחשוב לדעת זה שבגדול ככל שסטיית התקן גדולה יותר כך הסיכון בקרן גדול יותר.

קרנות נאמנות נמדדות גם לפי מדד נוסף הנקרא מדד שארפ. מדד שארפ מדרג כל קרן נאמנות על פי הסיכון שלה אל מול הרווחיות של ביצועיה. זהו מדד נייטרלי ומועיל מאוד, משום שהוא נותן תמונה מלאה, ללא 'פילטרים'. ככל שהקרן מקבלת ניקוד גבוהה יותר במדד שארפ, כך נדע שהסיכון נמוך יותר אל מול רווחים גדולים יותר. מדד זה מאפשר לנו להשוות בצורה רציפה את הביצועים של כל קרן נאמנות שנבחן ובדרך זו לבחור את הטובה ביותר.